Zupa Pomidorowa

Składniki (Porcja na 4 osoby)
  • 2l.Wody
  • 2 Marchewki
  • 1 Pietruszka
  • Kawałek selera
  • Kawałek pora
  • 2 Liście laurowe
  • 4 Ziela angielskiego
  • Sól do smaku
  • 1 Cebula
  • 1 Łyżka masła
  • Śmietana lub gęsty jogurt
  • Koncentrat pomidorowy 
Przygotowanie : 
Gotujemy wywar warzywny:
Na maśle smażymy do koloru złotego drobno pokrojoną cebulę,dodajemy koncentrat,chwile razem dusimy,dodajemy do wywaru.
Gotujemy około 20min.przecedzamy przez sito,dodajemy śmietanę,doprawiamy do smaku,posypujemy natkę pietruszki.
Dodajemy ryż ugotowany lub makaron
Smacznego ;-)

Z racji że w naszych zupach korzystamy z koncentratu własnej roboty podamy tutaj także przepis jak taki koncentrat przygotować



Koncentrat Pomidorowy :
2kg pomidorów myjemy,przepuszczamy przez sokowirówkę i wlewamy do garnka.
Gotujemy na małym ogniu do odparowania soku,dodajemy szczyptę soli i 1 łyżeczkę cukru,wkładamy gorący do słoików,stawiamy do góry dnem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz